Het is gelukt! ‘Utereg me stadsie’ van Herman Berkien verovert plek in de Top 2000

Het is gelukt: Utereg me stadsie van Herman Berkien heeft dit jaar een plek veroverd in de Top 2000 van NPO Radio 2. Welke positie blijft nog een verrassing, dat wordt aankomende vrijdag pas bekendgemaakt.

Dora Granini 11-12-23, 15:21 Laatste update: 11-12-23, 20:32

Het ‘Uteregs’ was nooit eerder te horen in de Top 2000. Reden voor initiatiefnemer Joop de Jager om een lobby te beginnen om het nummer van Herman Berkien in de lijst te krijgen. Hij is dolblij dat het is gelukt. ,,Het is echt geweldig, ik had het heel erg gehoopt en nu is het ook echt uitgekomen. Daar zijn wij enorm blij mee.”

Hoe hij precies op het idee kwam, weet hij niet meer: ,,Misschien in de auto, of op de tribune in de Galgenwaard.’’ Via sociale media voerde hij de campagne, Utrechters reageerden enthousiast. ,,We kregen veel respons; mensen vertelden dat ze gingen stemmen. Ook kregen we veel aandacht in de media, dat heeft zeker geholpen.”

De 2000ste plek, dat zou mooi zijn, dat is het eerste lied, dat krijgt extra veel aandacht

Joop de Jager, Initiatiefnemer

De Jager heeft al talloze blije reacties gekregen. Waaronder die van Inge Hansen, de weduwe van Herman Berkien. ,,Ze kreeg kippenvel toen ze het las en zei: ‘Herman is nu echt trots’.”

Welke plek ‘Utereg me stadsie’, heeft gekregen is nog niet bekend. ,,De 2000ste plek, dat zou mooi zijn, dat is het eerste lied, dat krijgt extra veel aandacht.” Toch hoopt De Jager stiekem op hoger: ,,Hoe hoger, hoe leuker natuurlijk. Maar ik ben vooral blij dat het ons gelukt is en dat de campagne zo’n succes is geworden.”