"Het Laatste Nieuws"


Een heel fijne reactie van Marc van Rossum du Chattel op Facebook

https://www.facebook.com/marcvan.rossumduchattel

Het doet ons deugd en we voelen ons vereerd met de uit het hart gegrepen liefdevolle reactie op Facebook, van Marc van Rossum du Chattel, journalist bij RTV Utrecht...

Daarom voor jou dit boeket namens Herman en Inge, en de makers van deze site !

Herman Berkien

Hij staat weer volop in de belangstelling, Herman Berkien. Morgen gaat een docu over zijn leven in première in het LHC.

Berkien was één van mijn drie jeugdidolen. De andere twee waren Joan Armatrading en Jan Lammers. Joan heb ik eenmaal mogen interviewen, een waardeloos interview maar een hoogtepunt in mijn leven. Lammers heb ik meerdere keren gesproken en geïnterviewd, wat een geweldig mens.

Maar met Herman was er iets bijzonders. Ik kende vroeger één show van hem helemaal uit mijn hoofd. Ik kan nog steeds dubbel liggen van het lachen als ik naar zijn grappen luister.

Graag vertel ik zelf ook lekker flauwe grappen. En Herman zou trots op me zijn geweest, het is ZIJN stijl die ik heb gekopieerd.

En toen werd het 1990. Ik leerde Inge kennen bij Radio Domstad. Zij was één van de vrijwilligers. En Inge bleek getrouwd met Herman Berkien. En zo leerde ik Herman persoonlijk kennen, kwam een enkele keer bij hem over de vloer en bezocht hem uiteindelijk op zijn sterfbed.

Ik ga niet beweren dat we dikke vrienden waren, maar ‘bevriend’ toch zeker. En dat is maf, echt heel maf, dat je bevriend bent met iemand die 20 jaar daarvoor nog een onbereikbaar idool was.

Herman, we missen je hier in Utrecht. Ik mis je humor, de gortdroge grappen die vaak maar door een deel van de mensen werd begrepen. En ik gun je je rust.

Proost!