"Het Laatste Nieuws"

 

Mooie herinneringen van John Schaap aan Herman Berkien

Herman Berkien was in zijn leven vooral bekend als de cabaretier en zanger van ons Utrechtse volkslied ‘Utereg me stadje’. Herman was een veelzijdig man, ik kwam altijd graag bij Inge en Herman waar ik vaak mee mocht eten.

Herman schilderde graag, wanneer ik er was nam hij me mee naar een schilderij. De Tour de France. Wanneer we daar samen stonden vroeg ik altijd: 'Herman waar zijn de wielrenners gebleven?'. 'Die zijn net de berg over', was zijn antwoord.

Ik heb vele mooie warme herinneringen aan deze tijd waarin ik me altijd welkom voelde. Vandaag is een bijzondere dag, Inge die altijd zuinig op het schilderij is geweest, belde me op, ook Inge herinnert zich net als ikzelf de momenten.

Als ik de Tour de France zie, dan hoort dit schilderij van Herman bij jou aan de muur, vond Inge.

Vanaf vandaag hangt bij ons thuis een echte Berkien aan de muur, een bijzonder exemplaar waar ik zoveel mooie herinneringen aan heb, het is een aandenken aan Herman en Inge dat heel kostbaar voor me is.

De kinderen en ik zijn gastvrij ontvangen door Inge en Carl waar ik dit voor mij zeer speciale schilderij kreeg. #HermanBerkien