"Het Laatste Nieuws"

Het wordt een standbeeld!

Deze week zijn er de eerste gesprekken geweest met de maker - natuurlijk, een Utrechtse kunstenaar – van het beeld van Herman. Voor mij staat vast dat hij het beeld mag gaan maken, ik heb alle vertrouwen in zijn enthousiasme en vaardigheden. We hebben de kunstenaar overigens beloofd zijn naam nog even ‘onder ons’ te houden. Maar het is een goeie!

We hebben samen de knoop doorgehakt: het wordt geen borstbeeld, maar een standbeeld! Een borstbeeld is er meer voor professoren en burgemeesters, een standbeeld vinden we veel beter passen bij iemand als Herman. Nu gaan we nog op zoek naar een geschikte plek voor het standbeeld, er zijn al een heleboel suggesties gepasseerd. Als we eruit zijn stappen we naar de gemeente voor overleg. 

We gaan er van uit dat we via de verkoop van de herinnerings-cd en andere initiatieven voldoende euro’s binnenhalen om het standbeeld te kunnen betalen. De bedoeling is dat het in het najaar van 2006 klaar is. 

Bij de Bingo FM-radioprogramma’s Compleet Hollands en Sterrenparade komende zondag 24 juli (10.00 tot 14.00 uur), is er meer informatie over de plannen voor het standbeeld. Bingo FM is te beluisteren op 107.7 FM en via internet op www.bingofm.nl. 

Ook het RTV Utrecht-programma "U Vandaag" besteedde er aandacht aan, klik hier voor de video.

Later meer! 

Inge Berkien.