"Het Laatste Nieuws"

EERSTE EXEMPLAAR BIOGRAFIE VOOR ANTON GEESINK


Op vrijdag 11 november a.s. wordt in het Jacobitheater in Utrecht de biografie van de in juni overleden zanger/cabaretier Herman Berkien gepresenteerd. De biografie verschijnt middels een boek en dvd, waarvan het eerste exemplaar aan Anton Geesink, ook zo’n rasUtrechter, wordt overhandigd.

Voor de boekpresentatie zijn tal van bekende en minder bekende Utrechters uitgenodigd, die allen op wat voor manier dan ook een band hadden met ‘hun’ Herman Berkien. 

De bijeenkomst is uitsluitend toegankelijk voor genodigden. 

De ‘elfde van de elfde’ is een bijzondere datum en dan niet alleen vanwege de start van het carnaval, waar Herman elk jaar weer zo naar uitkeek. 11 November is namelijk ook de trouwdatum van Herman en zijn Inge én is bovendien de dag waarop de stichting ‘Vrienden van Herman Berkien’ het standbeeld van de Utrechtse zanger/cabaretier wil gaan onthullen. In 2006 dus.

De avond van de boekpresentatie bestaat naast de overhandiging van het eerste exemplaar uit een talkshow onder leiding van RTV Utrecht/Radio M-presentatrice Evelien de Bruijn met drie bekenden uit het leven van Herman Berkien, een optreden van cabaretière Anne-Marie Konincks en diverse optredens van andere Utrechtse artiesten. Zo zullen Frank & De Utrechtse Artiesten nog eenmaal Herman Bedankt live ten gehore brengen – een lied dat als eerbetoon speciaal werd geschreven na het overlijden van Herman Berkien. 

Bovendien is er een veiling onder leiding van de voormalig wethouder van financiën van Utrecht en huidig burgemeester van Amstelveen, Jan van Zanen.  De aanwezigen kunnen onder zijn leiding bieden op tien persoonlijke en andere heel bijzondere veilingstukken van én over Herman Berkien. De opbrengst van deze veiling komt geheel ten goede van de realisatie van het eerder genoemde standbeeld.

De algehele presentatie is in handen van Rob Brouwer.