"Het Laatste Nieuws"


De meest gestelde vraag aan ons van dit moment: hoe gaat het met het standbeeld? Gaan we 11 november 2006 - de dag waarop we het graag zouden willen onthullen omdat het een bijzondere datum voor Inge en Herman is - daadwerkelijk halen?

Nee. Het zit er nog even niet in.

Allereerst zijn we nog volop in de slag met de gemeente Utrecht om onze voorkeurslocatie aan de Korte Minrebroederstraat (tegenover het stadhuis) erdoor te krijgen. Dat lijkt te gaan lukken, diverse politieke partijen hebben toegezegd ons te steunen in die wens, maar dat betekent ook het standbeeld dan meegenomen gaat worden in de herinrichting van het pleintje daar. En die werkzaamheden staan voor komend voorjaar (2007) gepland. En we willen Herman er niet eerst een plek geven om ‘m even later weer weg te moeten halen. Dan liever in één keer goed.

En dat geeft vervolgens beeldend kunstenaar Frans Stelling extra tijd, ook op zijn verzoek, om het beeld (het wordt Herman ‘ten voeten uit’, dus van top tot teen) helemaal naar wens te maken. Om heel eerlijk te zijn: Inge en Robert hebben het al even mogen zien. En hoewel het nog niet eens af was liepen de rillingen al over hun lijf, zo mooi, zo écht, zo’n gelijkenis. Frans gaat de tijd nu benutten om het nog meer te verfijnen dus.

Verder zijn we nog drukdoende om het financiële plaatje rond te krijgen. Er zijn diverse bedrijven en fondsen aangeschreven, binnenkort hopen we met ‘een grote partij’ aan tafel te zitten. Het volledige bedrag (ca. 35.000 euro) voor het standbeeld is nog niet binnen. We hebben wel via de boekenverkoop, donaties en de tientsies-actie een goede start kunnen maken, maar: we zijn er dus nog niet. Wie denkt een rol te kunnen spelen in het verkrijgen van sponsoring/subsidiegelden, meld je bij een van de bestuursleden van de stichting. 

Intussen heeft de stichting wel voorzichtige plannen om op 11 november a.s. iets anders in het teken van Herman te ondernemen. Via de lokale en regionale media, en natuurlijk via deze website, zullen we jullie daarvan op de hoogte houden.