"Het Laatste Nieuws"

ONTHULLING STANDBEELD HERMAN BERKIEN OP ‘ELFDE VAN DE ELFDE’

 

Op dinsdag 11 november a.s. is er de onthulling van een standbeeld voor de drie jaar geleden overleden Utrechtse zanger/cabaretier Herman Berkien. Het bronzen standbeeld krijgt een plaats op het Ledig Erf/Tolsteegbrug in ‘Utreg z’n stadsie’.

 

De ‘elfde van de elfde’ is voor de familie Berkien een bijzondere datum en dan niet alleen vanwege de start van het carnaval, waar Herman elk jaar weer zo naar uitkeek. 11 November is namelijk ook de trouwdatum van Herman en zijn Inge, hij won op die datum in 2004 het eerste Ons Utregs Dictee én het is bovendien de dag waarop zijn biografie verscheen. Het standbeeld is een initiatief van de stichting ‘Vrienden van Herman Berkien’ en zij hebben zich voor de onthulling daarvan dan ook bewust op die ‘elfde van de elfde’ gericht.

 

Het standbeeld komt van de handen van de Utrechtse beeldend kunstenaar Frans Stelling. Dankzij sponsoring, donaties en medewerking van de gemeente Utrecht, bedrijven, particulieren, FC Utrecht, de twee supportersclubs en de Vrienden van FC Utrecht kan het standbeeld straks dan z’n definitieve plek in de stad krijgen.

 

Inge Hansen, weduwe van Herman Berkien, en burgemeester Aleid Wolfsen zullen gezamenlijk het standbeeld op dinsdag 11 november om 17.00 uur onthullen. Zanger Martin van Doorn (hij kwam als eerste met het idee voor een standbeeld) zorgt voor de muzikale omlijsting. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Voor genodigden is aansluitend op de onthulling een receptie in het Louis Hartlooper Complex, direct aan de overkant.

 

De onthulling van het standbeeld wordt, met het oog op de feestdagen, ook gebruikt om de biografie van Herman Berkien (boek en dvd) nog eens onder de aandacht te brengen. Dit is voor 19,50 euro te bestellen via http://www.hermanberkien.nl/bestel.htm

 

Links:

 

http://www.fcufans.nl/nieuws_detail.php?4578

 

Beeld_Berkien_vanaf_11_november_op_Ledig_Erf_(2008-10-12).php