"Het Laatste Nieuws"


Een hommage aan Herman Berkien

Artiestendag op Kerstland Utrecht

Kerstland Utrecht is inmiddels een begrip geworden. Dé overdekte kermis van Nederland in de Utrechtse Veemarkthallen zal ook dit jaar ongetwijfeld weer veel bezoekers trekken. Dat heeft natuurlijk te maken met de aantrekkelijke mix van attracties en entertainment. Zo organiseert Kerstland voor de liefhebbers van het levenslied een spectaculair optreden van diverse Utrechtse artiesten op zaterdag 27 september. Het optreden wordt gepresenteerd door John Schaap, diskjocky van Bingo FM.

Sinatra van Utrecht

Organisator Alex Willemse is enthousiast over de artiesten die hun kunsten gaan vertonen: ”Ik ben een groot fan van Michael Oomen, de Sinatra van Utrecht. Michael Oomen – in februari komt zijn nieuwe cd uit – brengt een mix van popsongs, dance classics, rock en roll en Nederlandstalige muziek.
Natuurlijk is ook Martin van Doorn van de partij. Echt een talentvolle zanger en uitstekende sfeermaker. Volgend jaar geeft hij een groots concert in het Vredenburg-theater.
Maar ook Ronnie van Bemmel mag er zijn. Onlangs is een nieuwe single van hem verschenen: ’Laat het licht maar uit’ (dit mooie nummer is down te loaden op www.ronnievanbemmel.nl).

Datzelfde geldt ook voor Harold Verwoert, Rob Bergman, Erna en Danny Temming en Pascal de Vormer. Pascal staat ook bekend als een uitstekend vertolker van het levenslied. Kortom, stuk voor stuk mensen die hun sporen in de muziek verdiend hebben. Verder een zeer bijzonder gastoptreden van de 15-jarige Robina Souilljee uit Deventer. Een zangeres waarvan we zeker meer gaan horen. Ik verheug me erop.”
Herman Berkien ook op Kerstland.

“Waar ik ook heel blij mee ben is de aandacht die we besteden aan de in 2005 overleden zanger en cabaretier Herman Berkien. Van Hermans hand is de Utrechtse klassieker Utereg me stadje, dat nog steeds wordt gedraaid in de Galgenwaard om de supporters in de juiste stemming te laten komen. Hij geldt ook als de ontdekker van Tineke Schouten, met wie hij geruime tijd samenwerkte. Op 11 november van dit jaar werd onder grote belangstelling een standbeeld van hem onthuld op het Ledig Erf. Op een groot scherm laten we cabaret van hem zien. Met als klap op de vuurpijl een duet van Martin van Doorn met Herman Berkien. Ik ben er trots op dat Herman Berkien in de beginjaren ook op Kerstland Utrecht heeft opgetreden.”

Bingo FM-leden kunnen korting krijgen voor deze bijzondere dag. Meer info: www.bingofm.nl

Naast de vele attracties en het entertainment zijn er meerdere terrassen, het familiecircus Bavaria, Kabouter Hans en de uitgebreide braderie met aantrekkelijk geprijsde artikelen. Kerstland Utrecht start op 25 december en duurt tot en met 30 december. Meer informatie op www.kerstland.com